Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • iPhone-oplichters aangehouden

  iPhone-oplichters aangehouden

  Een 25-jarige man uit het Duitse Stuttgart kwam zondagmiddag naar het politiebureau in Breda om te melden dat hij de mannen die hem eerder hadden opgelicht op het spoor was. Dankzij zijn speurwerk kon de politie twee verdachten aanhouden.

  Houten blokjes

  De Duitse man dacht in januari 2012 een partij van 75 iPhones te hebben gekocht, maar bleek bij thuiskomst in het bezit van twee telefoons en 73 doosjes met daarin houten blokjes. De overdracht had destijds in Eindhoven plaats gevonden.

  Recent zag hij een soortgelijke advertentie en besloot daar op te reageren, in de hoop dat het naar de eerdere oplichters zou leiden. De man maakte een afspraak om 75 iPhones te kopen en de overdracht zou dit keer op het centraal station van Breda plaatsvinden. Voordat de man naar het station ging, meldde hij zich eerst bij de politie in Breda.

  KofferbakDe politie is met de man mee naar het station gegaan. Daar zagen ze twee verkopers contact maken met de Duitse koper. Samen liepen ze naar de Emmastraat, waar een auto stond. In de kofferbak van de auto lag een koffer vol met doosjes van iPhones. Ook nu zaten de beloofde smartphones niet in de aangeboden doosjes. De politiemensen kwamen daarop in actie en hielden de twee verkopers aan. Het gaat om een 59-jarige man uit Maasbracht en een 53-jarige man uit Assen.

  Bron: politie

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant