Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Internationale cybertop volgende week in Den Haag

  Internationale cybertop volgende week in Den Haag

  Aan de internationale cybertop die volgende week in Den Haag wordt gehouden doen vooral ministers en staatssecretarissen mee. Er komen geen staatshoofden.

  Aanwezigen

  De belangrijkste gasten zijn EU-buitenlandchef Federica Mogherini, de Belgische vicepremier Kris Peeters en de ministers van Buitenlandse Zaken van landen als Zwitserland, Australië en Oekraïne. De hoogst geplaatste deelnemer in rang is de Surinaamse vicepresident Robert Ameerali. Dat meldt de organisatie. Het is nog niet bekend wie voor de Verenigde Staten naar Den Haag gaat. Ook bedrijven als Facebook en Microsoft en organisaties als Bits of Freedom en Human Rights Watch doen mee. De cybertop moet bijdragen aan een 'vrij, open en veilig internet'.

  Geen strenge veiligheidsmaatregelen

  De top wordt gehouden in het World Forum, het vroegere Congresgebouw in Den Haag. Dat was in maart vorig jaar het toneel van de nucleaire top. Toen kwamen wereldleiders als de Amerikaanse president Barack Obama, de Chinese president Xi Jinping, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president François Hollande en de Britse premier David Cameron naar de hofstad. Daarvoor werden strenge veiligheidsmaatregelen genomen. Zo werden wegen afgesloten. Daar is volgende week geen sprake van.

  Bron: ANP (09-04-2015)

  Afbeelding: Istock

  Gerelateerd

 • Ook interessant