Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Groot witwasonderzoek leidt tot zes invallen in Breda

  Groot witwasonderzoek leidt tot zes invallen in Breda

  Bij invallen dinsdag in onder meer Breda wegens een groot witwasonderzoek, is beslag gelegd op meerdere panden ter waarde van enkele miljoen euro's. Verder zijn in elk geval acht luxe voertuigen ter waarde van enkele honderdduizenden euro's en veel documenten in beslag genomen. Dat meldde de politie dinsdagavond, nadat de invallen eerder op de dag waren bekendgemaakt.

  Behalve de zes invallen in Breda en twee op andere locaties in West-Brabant werden ook invallen gedaan in België, Spanje en Slovenië. Voor de actie werd samengewerkt met Europol en Eurojust, de organisaties die de in totaal twintig invallen in het buitenland coördineerden. Drie van de panden in Breda stonden aan de Haagdijk, een aan de Blauwtjes, een aan de Oleanderstraat en een aan de Slingerweg.

  Het onderzoek richt zich op het mogelijk witwassen van crimineel geld. Enkele maanden geleden kwam een echtpaar in beeld, een man van Bosnische afkomst en een Nederlandse vrouw. Zij bleken een luxe leven te leiden met dure auto's en luxe goederen. De twee zitten niet vast en verblijven in het buitenland. Met de actie wil de politie bewijsmateriaal verzamelen tegen hen.

  'Nep-handgranaten en cocaïne'

  Er zijn belangrijke documenten in beslag genomen, zoals bewijzen voor het witwassen, waaronder eigendomsaktes, bonnen en gegevensdragers. Ook werden enkele nep-handgranaten en een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden. De politie noemt de actie 'een belangrijke tussenstap in het onderzoek', waarna de in beslag genomen documenten bestudeerd kunnen worden.

  Bron: ANP 

 • Ook interessant