Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • FIOD arresteert duo wegens grootschalige oplichting met mondkapjes

  FIOD arresteert duo wegens grootschalige oplichting met mondkapjes

  De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft vanmorgen twee aanhoudingen verricht in een strafrechtelijk onderzoek naar oplichting bij de verkoop van mondkapjes. Het gaat om een 51-jarige man uit Oldenzaal en een 61-jarige man uit Amersfoort. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

  Het vermoeden bestaat dat de mannen zich ten onrechte voordeden als leverancier van mondkapjes. Twee kopers dachten in totaal zo'n elf miljoen exemplaren te bestellen in opdracht van een buitenlandse overheidsinstelling, maar zijn daarbij voor 900.000 euro opgelicht, aldus de FIOD.

  Panden doorzocht, administratie in beslag genomen

  De FIOD heeft een woning in Amersfoort en een bedrijfspand in Oldenzaal doorzocht. Er is beslag gelegd op bankrekeningen, diverse documenten en de digitale administratie. De aanbetaling van 900.000 euro werd gedaan op een zakelijke rekening van een bedrijf dat op naam staat van één van de twee verdachten. Na ontvangst werd het geld razendsnel opgenomen én weggesluisd naar diverse bankrekeningen in binnen- en buitenland.

  De aangehouden mannen worden verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen.

  Misbruik maken van coronacrisis is onacceptabel

  De coronacrisis haalt bij heel veel mensen het beste naar boven, aldus de FIOD. Helaas zien sommigen kansen om fraude te plegen. De FIOD geeft aan dat het misbruik maken van de coronacrisis maatschappelijk onacceptabel is. De opsporingsdiensten en het OM geven prioriteit aan de bestrijding van misbruik van deze situatie en treden hiertegen op, indien mogelijk met een snelle interventie gericht op het stoppen hiervan.

  Bron: FIOD.nl

 • Ook interessant