Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • ‘Erfenis’ voor specialisten ziekenhuis

  ‘Erfenis’ voor specialisten ziekenhuis

  Verschillende specialisten van het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam hebben brieven binnengekregen over een mogelijke erfenis. De brieven komen uit Zuid-Afrika.

  In de brief, die afkomstig zou zijn van een Japanse bank, wordt uitgelegd dat er een aanzienlijk erfenisbedrag is vrijgekomen van een klant die dezelfde achternaam heeft als de geadresseerde. Er zijn geen nabestaanden meer en daarom stelt de afzender voor de ontvanger van de brief erfgenaam te maken.

  Volgens de afzender zou familielid Joachim zijn overleden. Opvallend is dat deze voornaam in de verschillende brieven opduikt, maar dan elke keer met de achternaam van de persoon aan wie het document is gericht.

  Onder anderen radiologen en een patholoog zijn benaderd voor het nalatenschap van ruim 16 miljoen euro. De medewerkers van het ziekenhuis kregen argwaan toen meerdere enveloppen met een postzegel uit Zuid-Afrika binnenkwamen en de brieven zo goed als hetzelfde waren.

  Er is sprake van zogeheten erfenisfraude. Hierbij hopen de oplichters uiteindelijk op een reactie van de ontvanger. Daarna vragen ze naar een klein bedrag, bijvoorbeeld een voorschot van de transactiekosten. Dit geld bent u kwijt en de erfenis krijgt u niet.

  Bron: www.fraudehelpdesk.nl

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant