Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Ellie Lust vanaf dit seizoen bij team Opgelicht?!

  Ellie Lust vanaf dit seizoen bij team Opgelicht?!

  Met veel genoegen maken we bekend dat Ellie Lust vanaf dinsdag 12 februari regelmatig haar medewerking zal verlenen aan de uitzendingen van Opgelicht?!. Ellie Lust was tot in 2018 werkzaam bij de politie, als agent en als woordvoerder. Vanuit haar kennis en achtergrond zal ze diverse zaken onderzoeken en haar conclusies deelt ze live met Jaap Jongbloed aan de desk.

  We stelden Ellie Lust een paar korte vragen:

  Opgelicht?! is een programma dat niet alleen blootlegt, maar er ook voor zorgt dat mensen geen slachtoffer worden van oplichting door een goede uitleg te geven van wat er is gebeurd en hoe dat te voorkomen. De slachtoffers die ik in mijn jarenlange politiepraktijk heb gesproken waren vaak niet alleen een geldbedrag kwijt, maar voelden zich ook enorm in de maling genomen en teleurgesteld in mensen die ze vertrouwden. Voorkomen is dus altijd beter dan genezen.

  2. Wat wordt jouw rol?

  Als ex-politievrouw zal ik in diverse zaken duiken en vanuit mijn ervaring en deskundigheid inhoudelijk aanvullingen geven. Ik vind het fijn dat ik op die manier mijn bijdrage kan leveren aan dit belangrijke programma.

  3. Ben je zelf wel eens opgelicht?

  Gelukkig ben ik zelf nooit slachtoffer geworden van oplichting en dat heeft waarschijnlijk te maken met mijn politie-ervaring en de daaruit voortvloeiende blik naar buiten. Dat neemt niet weg dat iedereen slachtoffer kan worden van gewiekste oplichters, al wens ik wel dat mensen in sommige situaties iets kritischer zijn.Ellie is vanavond te zien in de nieuwe

 • Ook interessant