Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Echtpaar aangehouden voor poging tot oplichting

  Echtpaar aangehouden voor poging tot oplichting

  Op maandag 9 juli is een echtpaar uit Goes aangehouden wegens een poging tot oplichting. De twee ondertekenden een koopcontract van een huis, terwijl zij geen geld hadden om de woning te kopen. De ernstig gedupeerde verkopers deden aangifte bij de politie.

  Enige tijd geleden zet het stel uit Goes hun huis te koop. Het echtpaar (77 en 73) toont interesse. Niet veel later wordt de koop gesloten. Er blijken echter wat strubbelingen te zijn. De man van het echtpaar geeft aan dat hij snel een grote som geld op zijn rekening krijgt vanwege de verkoop van zijn eigen huis. Intussen hebben de verkopers in goed vertrouwen een andere woning gekocht.

  Betaling blijft uit

  Omdat de betaling keer op keer uitblijft en er steeds andere redenen blijken te zijn voor deze stagnering, krijgen de verkopers een onbehagelijk gevoel. Eén van de verkopers vertelt het verhaal aan een buurman. Deze zegt dat er in Goes een een oplichtersechtpaar actief is dat met naam en toenaam bij de makelaars bekend is. Het blijkt om dezelfde personen te gaan. De verkopers realiseren zich dat zij zijn bedrogen.

  Recidivist

  Vervolgens is er aangifte gedaan bij de politie. De verkopers zijn ernstig gedupeerd. Zij moesten de aankoop van hun nieuwe huis annuleren en als boete 10% van de aankoopsom betalen. De 77-jarige man is al eerder veroordeeld voor soortgelijke zaken en heeft daarvoor een gevangenisstraf uitgezeten. Hij zit nog vast in en wordt binnenkort voorgeleid aan de Rechter-commissaris. Zijn 73-jarige vrouw is na verhoor vrijgelaten en mag de afhandeling van de zaak thuis afwachten.

  Bron: www.politie.nl

 • Ook interessant