Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Dertig maanden cel voor nepdakdekker R. S.

  Dertig maanden cel voor nepdakdekker R. S.

  R. S. is op maandag 5 februari veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. De 31-jarige man lichtte in de periode van 2013 tot 2015 tientallen mensen op door zich voor te doen als dakdekker.

  R. S. maakte zijn, vooral oudere, slachtoffers wijs dat er dringend een reparatie aan hun dak uitgevoerd moest worden. Zodra er een aanbetaling was gedaan om materialen te kopen, ging S. er met het geld vandoor. In 2015 besteedden we in een uitzending aandacht aan de praktijken van deze nepdakdekker.

  'Richard Verbeek'

  De zogenaamde dakdekker stelde zich bij zijn slachtoffers voor als 'Richard Verbeek'. Hij vertelde hen dat er hoognodig een reparatie aan het dak uitgevoerd moest worden. Om vertrouwen te wekken gebruikte hij daarbij de naam van een bestaand dakdekkersbedrijf. S. liet zijn slachtoffers een aanbetaling doen, zogenaamd om materialen te kopen voor de reparatie. Het ging om bedragen van 500 tot 1500 euro. Zodra hij het geld in handen had, koos hij het hazenpad.

  'Overrompeld met verzonnen verhalen'

  De rechtbank in Den Haag veroordeelde S. gisteren tot een celstraf van 30 maanden. Ook moet hij een schadevergoeding van in totaal 14.000 euro terugbetalen aan 18 gedupeerden. De rechtbank stelde dat de man gebruik heeft gemaakt van de kwetsbare politie van zijn oudere slachtoffers. 'Ze werden door hem overrompeld met verzonnen verhalen', aldus de rechter tijdens de uitspraak.

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant