Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Data Facebook aangetroffen op servers van Amazon

  Data Facebook aangetroffen op servers van Amazon

  Een grote hoeveelheid gebruikersgegevens van Facebook is aangetroffen op cloudservers van webwinkelgigant Amazon. De ontdekking door UpGuard laat volgens onderzoekers van dat cyberbeveiligingsbedrijf zien dat de bescherming van data bij Facebook circa een jaar na het naar buiten komen van het Cambridge Analytica-schandaal nog altijd niet op orde is.

  Lek onmiddelijk verholpen

  Het socialmediabedrijf heeft het lek onmiddellijk verholpen nadat het nieuws naar buiten kwam. Maar daarmee is het achterliggende probleem in de ogen van UpGuard nog niet opgelost. 'Er wordt niet genoeg aandacht besteed aan de beveiligingskant van big data', zegt directeur cyberrisicobeheer Chris Vickery van UpGuard.

  Onderzoek naar gegevenslek

  Facebook wordt ook nog altijd door meerdere instanties onderzocht in de nasleep van het geruchtmakende gegevenslek naar consultingbedrijf Cambridge Analytica. Dat speelde de gegevens door van miljoenen gebruikers die onder meer gebruikt werden voor de verkiezingscampagne van Donald Trump. Kenners denken dat de affaire Facebook wel eens veel geld kan gaan kosten.

  Bron: ANP

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant