Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Corruptiepraktijken in Benin met Nederlands ontwikkelingsgeld

  Corruptiepraktijken in Benin met Nederlands ontwikkelingsgeld

  Minister van Energie en Water Barthélémy Kassa van het Afrikaanse land Benin heeft gedwongen zijn ontslag ingediend. Hij wordt in verband gebracht met corruptiepraktijken, waardoor Nederlands ontwikkelingsgeld verdween.

  Aftreden minister Kassa

  President Boni Yayi heeft het ontslag van Kassa aanvaard en beloofde scherp op te treden tegen iedereen die betrokken was bij de corrupte praktijken. Het verwijderen van Kassa moet ervoor zorgen dat het onderzoek onafhankelijk verloopt, meldde de staatsomroep van Benin. Het ontslag wil nog niet zeggen dat de minister schuldig is aan malversaties, zegt de regering van het Afrikaanse land.

  Ontwikkelingshulp opgeschort na verdwijning 4 miljoen

  Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) maakte vorige week bekend dat de ontwikkelingshulp aan de regering van Benin per direct werd opgeschort vanwege de grote fraudezaak. Bij het ministerie van Water in het Afrikaanse land is 4 miljoen euro ontwikkelingsgeld verdwenen. 'Er zijn uitgaven gedaan die niet waren afgesproken en net opgerichte bedrijfjes kregen grote sommen geld. Dat kan ik niet laten gebeuren. Daarom stopt de bilaterale hulp aan de regering van Benin totdat deze de fraude daadwerkelijk aanpakt', zei Ploumen.

  Ons land is de grootste donor van Benin als het gaat om hulp op watergebied. Voor een programma voor schoon drinkwater en sanitatie is 50 miljoen uitgetrokken.

  Bron: ANP (15-05-2015)

  Afbeelding: Shutterstock

  Gerelateerd

 • Ook interessant