Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Christelijke penningmeester graait 2,8 miljoen bij elkaar

  Christelijke penningmeester graait 2,8 miljoen bij elkaar

  De ex-penningmeester van de vereniging voor christelijk onderwijs Iris in Kampen heeft ongeveer 2,8 miljoen euro uit de kas van de vereniging verduisterd.

  Dat blijkt uit een accountantsonderzoek. In juli was al aangifte tegen de voormalige penningmeester gedaan. Het vermoeden van fraude ontstond toen de penningmeester begin dit jaar taken moest overdragen aan twee nieuwe leden van het college van bestuur. In juli deed Iris aangifte tegen de man en stelde hem meteen op non-actief. Fors eigen vermogen De penningmeester kon frauderen door tussen 2007 en 2010 financiële overzichten te vervalsen.

  De vereniging had een fors eigen vermogen door voorzichtig financieel beleid over een reeks van jaren, zegt het college van bestuur. Daarom heeft de fraude ook geen gevolgen voor de reguliere bedrijfsvoering op de aangesloten scholen. Er zijn maatregelen genomen om een dergelijke fraude in de toekomst te voorkomen. Bij Iris zijn14 scholen in de regio Kampen aangesloten. Het college van bestuur heeft de Onderwijsinspectie en andere betrokken instanties op de hoogte gesteld. Justitie moet nog besluiten wat er met de ex-penningmeester gaat gebeuren.

  Bron: RTL Nieuws.nl

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant