Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Celstraf geëist voor creditcardfraude

  Celstraf geëist voor creditcardfraude

  Een oplettende manager van het Diamond Point bij de Bijenkorf in Den Haag heeft ervoor gezorgd dat een 25-jarige Amsterdammer is opgepakt voor oplichting.

  De man stond dinsdag bij de rechtbank in Den Haag terecht voor oplichting ter waarde van in totaal ruim 26.000 euro, meldde het Openbaar Ministerie. Behalve de Bijenkorf zou hij ook diverse Apple iCentres hebben opgelicht. De aanklager heeft 3 jaar gevangenisstraf geëist.

  De manager van het Diamond Point vertrouwde het niet toen de jonge Amsterdammer begin februari een armband van bijna 4000 euro wilde betalen met een creditcard. Dit ondanks dat zijn paspoort en handtekening klopten, aldus het OM. De vrouw vroeg de man om zijn adres voor op het certificaat dat bij de armband hoorde. Toen hij weg was, belde ze met de creditcardmaatschappij, die haar vertelde dat de man niet de rechtmatige eigenaar van de pas was. Daarna belde ze de politie, die de man kon oppakken doordat de manager om zijn adres had gevraagd.

  De man is al een keer eerder veroordeeld tot celstraf wegens creditcardfraude. De rechtbank in Den Haag doet over 14 dagen uitspraak.

  ANP

 • Ook interessant