Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • AlFitrah ontkent illegale transacties

  AlFitrah ontkent illegale transacties

  De Stichting alFitrah zegt geen illegale geldtransacties te hebben gedaan. De islamitische organisatie reageert hiermee op invallen van de FIOD vorige week donderdag. De fiscale opsporingsdienst doorzocht toen twaalf locaties van educatieve stichtingen en liefdadigheidsorganisaties, waaronder die van alFitrah.

  AlFitrah is een islamitische educatieve en opvoedkundige stichting. Donderdag werd ook de salafistische alFitrah-moskee in Utrecht doorzocht.

  Volgens het Openbaar Ministerie ontvangt de organisatie tonnen aan euro's via grote stortingen in eigen land, maar ook via transacties uit het buitenland. Het OM noemt landen als Saudi-Arabië, Jordanië, Syrië, Libanon en Oekraïne.

  'De stichting staat achter de door haar gedane geldtransacties die tevens binnen de wettelijke kaders te verantwoorden zijn en in lijn zijn met de doelen van de stichting', schrijft alFitrah op Facebook. 'Het is bekend dat er in het huidige politieke klimaat personen/instanties zijn die er alles aan willen doen om het verkondigen van de boodschap van de Islam te bemoeilijken. De Stichting meent dat de recente FIOD-invallen daar een voorbeeld van zijn.'

  AlFitrah benadrukt mee te werken met het onderzoek en heeft alle 'gewenste informatie' ter beschikking gesteld. 'De stichting ziet het resultaat van het onderzoek derhalve met vertrouwen tegemoet.'

  Bron: ANP

  Gerelateerd

 • Ook interessant