Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Accountant drukt meer dan een ton bedoeld voor arme kinderen in Indonesië achterover

  Accountant drukt meer dan een ton bedoeld voor arme kinderen in Indonesië achterover

  Een accountant heeft tienduizenden euro's die bestemd waren voor de stichting Peduli Anak gebruikt voor eigen doeleinden, zoals cruises en hotels. De stichting verwacht van dat geld weinig meer terug te zien.

  Nehemia L. werkte als penningmeester van de stichting, die zich inzet om de leefomstandigheden van kinderen in Indonesië te verbeteren. De ruim 110.000 euro die L. in zijn zak heeft gestoken, was tijdens een aardbeving in Lombok vorig jaar goed van pas gekomen.

  Duizenden euro's gepind

  Tussen 2010 en 2016, toen L. door de mand viel, heeft hij onder andere 36.000 euro op een creditcardrekening van zijn vrouw gestort, grote bedragen bij geldautomaten gepind en geld opgenomen tijdens betaalde verblijven in Indonesië.

  Cruisevakanties

  Daarnaast heeft hij enorme bedragen aan reiskosten aan zichzelf uitbetaald. Deze bedragen gingen naar 'restaurants, hotels en schoenenwinkels in Spanje, meerdere vliegtickets en huurauto's in het buitenland, een wellnesscentrum in Amsterdam en twee cruisevakanties'.

  Executieverkoop

  Dit jaar werd L. veroordeeld tot het terugbetalen van ruim 110.000 euro. Vrijdag was er een executieveiling in een poging een deel daarvan terug te krijgen.

  Bron: Telegraaf

 • Ook interessant