Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 2 jaar celstraf voor 'Cloudhacker' Van der K.

  2 jaar celstraf voor 'Cloudhacker' Van der K.

  De rechtbank in Haarlem heeft 'cloudhacker' Mitchell van der K. dinsdag veroordeeld tot twee jaar cel waarvan acht maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Volgens de rechtbank staat vast dat de 35-jarige man uit Almere verspreid over enkele jaren iCloud-, chat- en mailaccounts hackte en daarnaast pogingen ondernam andere accounts binnen te dringen.

  Tegen Van der K. was drie jaar cel geëist. De voormalig lokale VVD-politicus drong onder meer de accounts van bekende Nederlanders binnen, op zoek naar seksueel getinte films en foto's. Een deel van het gepikte materiaal vond zijn weg naar internet. Onder anderen vlogster Laura Ponticorvo en oud-hockeyinternational Fatima Moreira de Melo werden slachtoffer van zijn praktijken. Meer over de zaak is hier te lezen:

  Cloudhacker Van der K. pikte beeldmateriaal BN'ers 'onder druk'

  43 aangiften

  In totaal deden 43 mensen aangifte tegen Van der K. In de meeste gevallen gaat het om vrouwen die bekend zijn van televisie en sport, maar ook om ex-collega's of bekenden uit de familie van de verdachte. In de woning van de man werden vervolgens gegevensdragers gevonden, waarop software stond waarmee onder andere wachtwoorden gekraakt kunnen worden.

  Niet zelf op het internet gezet

  De rechtbank acht het bewezen dat hij pikant materiaal van zijn slachtoffers verspreidde, maar hij zou de beelden niet zelf op internet hebben gezet. Sommige slachtoffers zouden nog steeds kampen met psychische problemen.

  Bron: ANP

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant