Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 12 maanden cel voor oplichter

  12 maanden cel voor oplichter

  De rechter heeft een 60-jarige man uit Eindhoven veroordeeld tot een jaar celstraf wegens oplichting. Hij plunderde in 2011 de bankrekening van een vrouw uit Breda, die hem een slaapplaats had aangeboden.

  De man is al eerder veroordeeld voor het zelfde vergrijp. Via datingsites kwam hij in contact met 'kwetsbare' vrouwen. Met een zielig verhaal wist hij het vertrouwen van zijn slachtoffers te winnen. De man vertelde dat hij niet meer in zijn huis kon blijven wonen. In sommige gevallen bood het slachtoffer hem een slaapplaats aan.

  De smoes werkte ook bij het Bredase slachtoffer. Tijdens zijn logeerperiode haalde de man meerdere keren boodschappen met de pinpas van de vrouw. Ondertussen plunderde hij haar rekening. Hij bestelde meubels en een auto en hield de post met bankafschriften achter. Zo kon hij acht maanden lang zijn gang gaan. Uiteindelijk kreeg het slachtoffer in de gaten dat ze opgelicht werd en deed aangifte tegen de oplichter.

  Behalve de celstraf moet de man het slachtoffer €12.000 betalen. Aan de bedrijven waar hij de meubels en auto bestelden moet hij ook schade van enkele duizenden euro's terugbetalen. De man werd al eerder voor oplichting veroordeeld in Haarlem, Zutphen en Leeuwarden.

  Bron: OM.nl

 • Ook interessant