Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Malafide verkopers langs de weg

  Malafide verkopers langs de weg

  In zowel ons eigen land als het buitenland duiken geregeld verkopers op, die op parkeerplaatsen hun waar aanbieden. Ze hebben een mooi verhaal, maar als koper kom je bedrogen uit.

  Aanbieding over van beurs

  Op een parkeerplaats word je aangesproken door een goed gekleed, welbespraakt persoon. Na een algemeen praatje over je vakantie of de vraag waar je woont, begint de man of vrouw over zichzelf. Hij heeft wat problemen gehad onderweg en nu heeft hij toevallig nog een leuke aanbieding over van een beurs die hij niet meer op de normale wijze kan verkopen. Het gaat bijvoorbeeld om een pannenset, bestek of kleding.

  Aankoop blijkt waardeloos

  Nieuwsgierig geworden loop je mee. Je krijgt een folder te zien waarin het product wordt aangeprezen, mét de daarbij behorende forse nieuwprijs. Het ziet er prachtig uit, maar toch heb je er geen goed gevoel bij. De verkoper verlaagt de prijs een paar keer, want hij moet er tenslotte echt vanaf. Dan ga je overstag: voor soms meer dan honderd euro ben je een luxe product rijker. Althans, dat denk je... Eenmaal thuisgekomen blijkt je nieuwste aankoop, na enig onderzoek op internet, niet meer waard te zijn dan een paar tientjes.

  Parkeerplaatsen

  Deze truc wordt vaak toegepast bij parkeerplaatsen op routes waar veel toeristen of dagjesmensen langskomen. Omdat het vakantie is zijn mensen sneller geneigd om wat langer te blijven luisteren naar zo'n gladde prater en in zijn mooie praatjes te tuinen.

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant