Een weekendje weg naar de Efteling? Dat klinkt leuk! Volgens een e-mail die nu rondgaat zou je een compleet verzorgd weekend naar het pretpark kunnen winnen. Laat je niet misleiden, het is een valse winactie!

In het bericht staat dat twee mensen de prijs kunnen winnen. Ook wordt benadrukt dat het een tijdelijke winactie is. Je moet dus snel op de button in de e-mail klikken, dan kun je zien of jij een van de winnaars bent.

Website met vragen

De button verwijst naar een website die -net als het bericht- is opgemaakt in stijl van Efteling. Op de webpagina worden je een aantal vragen gesteld die gerelateerd zijn aan het populaire pretpark.

Gegevens invullen

Vervolgens staat er een formulier open waar je gegevens in dient te vullen. Je krijgt mogelijk het gevoel dat je dit snel moet doen. Er wordt op de website immers duidelijk gemaakt dat er steeds minder plekken beschikbaar zijn voor personen die de prijs kunnen winnen. Vul je gegevens hier niet in. Onderaan de pagina wordt namelijk duidelijk dat je geen weekendje Efteling kunt winnen. Daarnaast blijkt uit de algemene voorwaarden dat deze winactie door een marketingbureau is georganiseerd. Dit bureau wil jouw gegevens doorverkopen aan sponsoren van de actie. Dit zal leiden tot ongewenste telefoontjes en veel spamberichten.

Verwijder onmiddellijk

Wil je voorkomen dat je inbox volstroomt met spam? Verwijder deze e-mail dan onmiddellijk! Wil je meer weten over misleidende winacties? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd