Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Trap niet in misleidende winactie 'Efteling'

  Trap niet in misleidende winactie 'Efteling'

  Opgelicht?! ontvangt meerdere meldingen over een valse winactie uit naam van de Efteling. Volgens de mail wordt er een familiedag en overnachting voor het hele gezin verloot. Trap er niet in! Het bericht is helemaal niet van het pretpark.

  Volgens de mail bestaat de Efteling binnenkort 65 jaar, wat een bijzondere mijlpaal zou zijn. Via dit bericht zou het park al haar bezoekers willen bedanken. Dit zou gedaan worden door middel van een loting. Je kan een familiedag inclusief overnachting voor het hele gezin winnen. Je hoeft alleen maar de korte enquête in te vullen om kans te maken.

  Een korte enquête

  Als je op de link in de mail klikt, kom je uit op een pagina waar je antwoord moet geven op een paar simpele vragen. Als je dit hebt gedaan moet je je gegevens invullen, zodat je bereikbaar bent als je de winactie hebt gewonnen.

  Gegevens doorverkocht

  Vul je gegevens niet in! Als je goed kijkt zie je onderaan de pagina een kleine disclaimer, waarin te lezen is dat deze winactie is georganiseerd door Happy Box en de Efteling hier niets mee te maken heeft. In de kleine lettertjes van de Algemene Voorwaarden kan je lezen dat je akkoord gaat met het krijgen van post, mails, sms'jes en belletjes van 24 sponsoren. Je gegevens worden dus doorverkocht en je eindigt zonder prijs.

  Te mooi om waar te zijn

  Vaak zijn valse winacties te mooi om waar te zijn. Dit bericht is hier een prima voorbeeld van. Je kan de mail dus met een gerust hart weggooien. Wil je er zeker van zijn dat de winactie waar je aan meedoet echt is? Hou dan de officiële kanalen van het desbetreffende bedrijf of pretpark in de gaten.

  Hoe herken je valse winacties?

  Gerelateerd

  zoom
  zoom
  zoom
  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant