Heb je een e-mail ontvangen uit naam van Praxis waarin staat dat je een waardebon kunt winnen? Let dan op, dit is een misleidende winactie.

In de e-mail staat dat je je mee moet doen aan de klusquiz om kans te maken op de waardebon. Volgens het bericht maken vijf klanten kans op de cadeaukaart.

Gegevens invullen

Om mee te doen met de quiz moet je op de button in de e-mail klikken. Je komt dan op een website terecht die is opgemaakt in stijl van Praxis. Laat je echter niet misleiden, de bouwmarktketen heeft niets met deze actie te maken. Op de pagina worden je een aantal vragen gesteld over Praxis. Na het beantwoorden van de vragen wordt er naar je gegevens gevraagd. We raden je ten zeerste af je gegevens in te vullen. Onderaan de pagina staat namelijk omschreven dat Praxis niets met de actie te maken heeft, je kunt dus geen cadeaukaart winnen.

Eigenaardige informatie

Daarnaast is onder het gegevensformulier wat eigenaardige informatie te lezen. Je zou aan deze winactie mee kunnen doen zonder later spamberichten en ongewenste telefoontjes te ontvangen. Opgelicht?! gelooft niet dat dit echt het geval zal zijn. Dit bericht is verzonden door een marketingbureau dat je gegevens door wil verkopen aan andere partijen. Je gegevens zullen alsnog gebruikt worden voor commerciële doeleinden. De kans dat je een prijs wint is bij deze winactie nihil.

Spam voorkomen

We adviseren je de e-mail te negeren en verwijderen. Door niet op deze actie in te gaan voorkom je (meer) spam in je mailbox. Wil je meer tips over hoe je spam kunt voorkomen? Lees hier ons artikel erover.

Gerelateerd