Er is een e-mail in omloop die zogenaamd van IKEA afkomstig is. In het bericht staat vermeld dat je een cadeaukaart ter waarde van €500,- zal ontvangen.

Om dit te doen hoef je enkel je contactgegevens te bevestigen. Je kunt dit doen door op de button in de e-mail te klikken.

Geen cadeaubon

Je komt dan echter op een pagina terecht waar vermeld staat dat je kans maakt op de cadeaukaart en deze nog niet gewonnen hebt. Maar zelfs dit blijkt niet het geval. Onderaan de pagina kun je lezen dat IKEA niets met de 'winactie' te maken heeft. De cadeaubon van €500,- zal je niet ontvangen.

Spamberichten

Op de pagina worden je een aantal vragen gesteld, hierna wordt er om je gegevens gevraagd. We raden je af deze te delen. In de algemene voorwaarden van de actie is te lezen dat een marketingbureau de e-mail verzonden heeft. Dit marketingbureau wil je gegevens doorverkopen aan andere partijen. Als je je gegevens hier invult zal je later worden lastiggevallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes.

Meer weten?

We raden je aan deze e-mail te verwijderen. Wil je meer lezen over misleidende winacties? Lees het in ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd