Heb je een e-mail van 'HEMA' ontvangen over hun klantenpas? Wees dan alert! Je hebt hier hoogstwaarschijnlijk met een valse winactie te maken.

In het bericht staat geschreven dat je kans maakt op een HEMA klantenpas. Deze klantenpas kost in de winkel €0,50. Je kunt de plastic pas ontvangen of je kunt de pas openen via de HEMA app. Om te kijken of je de pas gewonnen hebt moet je op de button in de e-mail te klikken.

Winkans=nihil

De button verwijst naar een website waar staat dat je kans maakt op een giftcard van €500,-. Op de pagina worden je een aantal vragen gesteld. Vervolgens dien je je gegevens in te vullen. We raden je ten zeerste af dit te doen. Deze 'winactie' is georganiseerd door een marketingbureau dat jouw gegevens door wil verkopen aan andere partijen. Deze partijen zullen je lastigvallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes. Door de algemene voorwaarden te lezen kom je erachter dat je geen pas en geen giftcard kunt winnen. De kans dat je uberhaupt een prijs wint is nihil.

Naar de prullenmand

We adviseren je deze e-mail direct naar je prullenmand te verplaatsen. Zo voorkom je dat je mailbox volstroomt met spam. Wil je meer tips om spam te voorkomen? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd