Een cadeaukaart van €500,- voor Albert Heijn winnen klinkt aantrekkelijk. Wellicht zou je zelfs mee willen doen aan een winactie om hier kans op te maken. We raden je dit echter af.

Er is een e-mail in omloop waarin staat dat je kans zou maken op een cadeaubon voor Albert Heijn. Je kunt gratis deelnemen aan de actie, dit doe je door op de button in het bericht te klikken.

Eigenaardige informatie

De button verwijst je door naar een website waar je een aantal vragen gesteld worden. Deze vragen zijn gericht op boodschappen. Nadat je de vragen beantwoord hebt, wordt er naar je gegevens gevraagd. We adviseren je deze niet te delen. In de algemene voorwaarden die je kunt aanklikken op de pagina staat namelijk eigenaardige informatie vermeld.

Marketingbureau

Je kunt hier lezen dat het bericht verzonden is door een marketingbureau. Dit bureau wil je gegevens doorverkopen aan sponsoren. Deze sponsoren zullen je later lastigvallen met spamberichten. Als je je gegevens niet wil verstrekken aan het marketingbureau, verlies je wel je kans om te winnen.

Geen cadeaubon

Het is echter de vraag hoe groot de winkans is bij deze actie. In de voorwaarden staat geschreven dat de datum waarop de prijs wordt uitgereikt te allen tijde veranderd kan worden. Het kan dus nog lang duren voordat er überhaupt een winnaar gekozen wordt. Daarnaast wordt duidelijk dat Albert Heijn niets met deze winactie te maken heeft. De cadeaubon zal je dus niet ontvangen.

Negeren en verwijderen

Kortom: je gegevens zullen met meerdere partijen gedeeld worden en de cadeaukaart komt niet in jouw bezit. Dit lijken ons genoeg redenen om deze e-mail te negeren en verwijderen. Wil je meer weten over misleidende winacties? Lees het hier in ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd