Wanneer je zonder werk zit, kan het soms lastig zijn om een nieuwe baan te vinden. Je zit dan ook niet te wachten op een oplichter die doet alsof ze je goedbetaald werk aanbiedt. Toch is dat het geval in een misleidende e-mail van Profit Maximizer.

In de e-mail staat dat de afzender jou als eerste kandidaat ziet voor een online vacature. Een collega zou dan ook meerdere malen hebben geprobeerd contact met je te zoeken, om een afspraak te maken voor een gesprek.

Profit Maximizer

Wanneer je op de link in het bericht klikt, kom je op een site van Profit Maximizer. Het gaat om handel in binaire opties. Dit is een online handel waarbij je zelf geld moet betalen in de hoop dat je eraan verdient. Er is dan ook geen sprake van een vacature, want iedereen kan geld inleggen.

James Forley

De eigenaar van het bedrijf zou James Forley zijn. Van zijn verdere bestaan ontbreekt elk spoor. Dit is vreemd, want de CEO van een groot bedrijf zou vrij makkelijk vindbaar moeten zijn.

Deelname op eigen risico

Ook hier geldt: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook zo. Deelname is op eigen risico, maar wat ons betreft is een misleidende nepvacature niet de meest betrouwbare manier om in zee te gaan met een bedrijf.

Gerelateerd