Opnieuw worden werkzoekenden slachtoffer van vacaturefraude. Hierbij wordt de naam van het bedrijf Stellar BPO misbruikt. Dit meldt de Fraudehelpdesk.

De Fraudehelpdesk kreeg de afgelopen weken meerdere meldingen van mensen die de dupe zijn geworden van deze vacaturefraude. Slachtoffers worden uitgenodigd via een nepmail van de vacaturebank of reageren op een vacature op een bekende website. Ze komen na een sollicitatiegesprek via Skype zogenaamd in dienst van Stellar BPO. Let op: het gaat hier niet echt om Stellar, maar om oplichters die de naam van het bedrijf misbruiken.

Bankrekening

De werkzaamheden kunnen voorlopig vanuit huis gedaan worden, zo zeggen de criminelen. Vervolgens wordt de slachtoffers gevraagd een bankrekening te openen, voor het doen van zakelijke transacties. Waarschijnlijk wordt deze rekening gebruikt om zwart geld wit te wassen. Wie hieraan (onbewust) meewerkt, maakt zich schuldig aan witwassen. De oplichters blijven buiten spel.

Advies

Is een vacature te mooi om waar te zijn? Ga er dan niet op in! Wanneer je slachtoffer bent geworden, doe je er goed aan direct aangifte te doen bij de politie.

Bron: fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd