Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf met voorwaarden geëist tegen een 26-jarige vrouw uit Nieuwegein. De vrouw wordt verdacht van diefstal van poststukken, identiteitsfraude en oplichting van webwinkels.

De vrouw bekende dat ze van elf mensen de identiteitsgegevens had achterhaald door post uit brievenbussen te hengelen. Met die gegevens maakte ze e-mailadressen aan en vervolgens plaatste ze bestellingen bij diverse webwinkels. Ze bestelde als de bewoners niet thuis waren en belde dan bij de buren aan met het verhaal dat er een pakketje voor haar is bezorgd.

Drie slachtoffers hebben een vordering ingediend wegens materiële en immateriële schade. De slachtoffers werden bijvoorbeeld op een zwarte lijst gezet of moest incassokosten betalen. De vrouw gaf in de rechtszaal aan veel spijt te hebben en zich te realiseren dat ze mensen benadeeld heeft. Volgens een medewerker van de reclassering gaat het inmiddels beter met de vrouw en wordt ze begeleid.

Ondanks de spijtbetuigenis vond de officier van justitie dat de verdachte een straf verdient omdat het gaat om een groot aantal benadeelden en ze bewust en berekenend te werk is gegaan. De vrouw is al eerder veroordeeld voor vermogensdelicten.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Bron: OM.nl

Gerelateerd