Uit het onderzoek van bunq is gebleken dat jouw bunq-account niet meer volledig is beveiligd, staat in de malafide sms. 
 

In de meeste phishingberichten dien je te klikken op een valse link, maar de oplichters hebben nu een andere tactiek bedacht. Ze willen nu dat je met ‘JA’ reageert op de sms.  

bunq bevestigt dat dit bericht niet van de bank afkomstig is. “Wij kiezen er al jaren bewust voor om al het contact met onze gebruikers via de beveiligde app-omgeving te laten verlopen”, zegt Adrienne Porter, persvoorlichter bij bunq. Ook laat ze weten dat de bank nooit telefonisch contact zal opnemen met klanten van bunq. 

Valse sms bunq

Sms-bericht ontvangen, wat nu?

  • Stuur het phishingbericht in via onze gratis Opgelicht?!-app en help mee om het aantal slachtoffers van phishing te beperken (​​gratis te downloaden voor Android en iOS). Ook blijf je via de app op de hoogte van de meest actuele phishingpogingen. 
  • Stel bunq op de hoogte van het bericht, zodat zij de fraudeurs zo snel mogelijk uit de lucht kunnen krijgen.

Duits telefoonnummer
De sms is afkomstig van een Duits telefoonnummer ‘+49 15221873190’. Als je een bericht van een betrouwbaar bedrijf ontvangt, dan staat bijna altijd de naam van het bedrijf op de plek van de afzender. 

Let wel op dat criminelen telefoonnummers kunnen spoofen. Hierdoor lijkt het alsof het bericht van het officiële bedrijf afkomstig is, terwijl dit niet het geval is. Controleer een bericht dus altijd op meerdere kenmerken die op phishing wijzen.

Lees ook