Smartphones kosten al gauw honderden euro's. Als je er eentje hebt, wil je deze niet zomaar kwijt. Toch kan het gebeuren dat een kwaadwillende deze van je ontvreemdt. Maar niet getreurd, want met deze twee tips is de kans groter dat je heel snel weer herenigd wordt met je telefoon.

Tegenwoordig hebben veel mensen een smartphone. Mocht je smartphone ooit gestolen worden, dan kan de politie deze opsporen via een paar simpele trucs. Het is dus zeker de moeite waard om jezelf in deze twee tips te verdiepen.

1. IMEI nummer

Elke smartphone heeft een uniek nummer, dit is je IMEI nummer. Via dit nummer kan de politie je smartphone opsporen, zelfs wanneer de dief er een andere simkaart inzet. Het nummer is te vinden op de verpakking van je telefoon, of door *#06# in te toetsen. Noteer dit nummer en en bewaar dit goed! Helaas hebben nog te veel mensen dit nummer niet voorhanden wanneer ze aangifte doen.

2. 'Find' apps

Hierbij valt te denken aan de 'Find My IPhone' app van Apple of de 'Find My Mobile' van Samsung. Zoals de namen al aangeven, valt via deze apps de locatie van je smartphone te achterhalen. Dit gebeurt via GPS. Uitzondering hierop is wanneer het apparaat is uitgeschakeld. Wordt de smartphone ingeschakeld, dan kan de politie direct achter de telefoon aan en deze voor je terughalen.

Gerelateerd