Sinds 1 maart kun je weer belastingaangifte doen. Oplichters spelen hier echter op in door een nepmail van de 'Belastingdienst' toe te sturen over een voorlopige aanslag. Het kan dus zijn dat je de komende tijd déze e-mail ontvangt!

Je hebt tot 1 mei de tijd om belastingaangifte te doen. Vul je de aangifte voor 1 april in? Dan krijg je voor 1 juli bericht.

Inhoud nepbericht 

In het nepbericht wordt de indruk gewekt dat je aangifte al behandeld is, meldt de Fraudehelpdesk. Op basis van deze voorlopige aanslag krijg je geld terug. Je kunt de inhoud van het bericht hier lezen:

Valse e-mail

Geachte heer en of mevrouw,

 

Wij hebben uw voorlopig aanslag vastgesteld. U heeft hiervan al bericht van ons ontvangen.De uitbetaling van de voorlopig aanslag aan u heeft al plaatsgevonden.

 

Tot onze spijt is deze betaling teruggestuurd door de bank. Wegens de privacywetgevingkunnen wij niet inzien wat de reden hiervan is. Wij vermoeden dat dit gaat om een nietof niet meer geldig rekeningnummer.

 

Om toch de betaling opnieuw aan te kunnen bieden dient u uw rekeningnummer aan ons door te geven. Dit kan *** **** ** **** ********** stappen (Link). Deze kunt u zelf meteen valideren. Zodra de validatie is gelukt zullen wij binnen 24 uur de betaling opnieuw aan u aanbieden.

 

Wij attenderen u erop dat wij ten alle tijden een geldig rekeningnummer van u nodig hebben.Doet u dit niet of niet op tijd? Dan zullen wij de betalingen naar u opschorten. U kunt dan nog alleen handmatig uw rekeningnummer aan ons doorgeven. Dit kan tot 6 weken in beslag nemen.

 

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Belastingdienst

Antwoord Belastingdienst

De fiscus vraagt nooit naar privégegevens per mail. Je krijgt op verschillende manieren bericht van de Belastingdienst:

Tips voor de belastingaangifte die je geld kunnen opleveren!

Onze collega's van Radar hebben onlangs een artikel gepubliceerd met elf handige tips voor de belastingaangifte die je geld kunnen opleveren.

Lees ook:

Bron: Fraudehelpdesk