De afgelopen tijd kregen we diverse meldingen van mensen die een e-mail ontvingen die van TNT post afkomstig lijkt te zijn. Er is hier echter sprake van phishing.

Het bericht wordt verstuurd vanaf de afzenders informatie@tntpost.nl of zending.nl@tugboatgroup.com. Ontvangt u een e-mail van deze afzender in uw inbox, opent u deze dan niet. TNT Post vraagt u extra alert te zijn wanneer u recent een zending per post heeft verstuurd.

Op dit moment doet onderstaande e-mail de ronde:

Beste Klant,

Uw zending is toegekomen op het uitreikingskantoor.

Uw referentie is: 3SABC139252877

U kan onze site raadplegen om de status van uw zending op te vragen: tntpost *** URL deels verwijderd door redactie ***

Gelieve het verzendbewijs af te drukken en te ondertekenen. U dient dit te tonen op het uitreikingskantoor: tntpost *** URL deels verwijderd door redactie ***

Bij problemen kunt u steeds contact met ons opnemen.

TNT Post klantenservice

Postbus 99180

8900 NA Leeuwarden

Ons advies

  • Open nooit de bijlage in deze e-mail
  • Gooi de e-mail weg en stuur deze niet door
  • Verwijder de e-mail ook uit uw ‘verwijderde items’
  • Gebruik een up-to-date virusscanner
  • Controleer of uw Firewall aanstaat
  • Scan uw computer op virussen
  • Bij twijfel of traag worden van de computer, laat uw computer controleren op de aanwezigheid van virussen of kwaadaardige software.

TNT Post zal een dergelijke e-mail nooit versturen.

Wat is phishing e-mail?

De verzenders van dit soort e-mails proberen via de toegezonden e-mail de ontvanger te bewegen om een bijgesloten bestand te openen of naar een opgegeven internetlink door te verwijzen. Via het openen van het bestand zal worden getracht om een klein (en voor u als gebruiker onzichtbaar) softwareprogramma op uw computer te plaatsen. Via dat programma is het voor de verzender van de phishing e-mail vervolgens mogelijk om allerlei gegevens van uw computer af te halen of mee te lezen. Op die manier is het mogelijk allerlei informatie van u en over u te verzamelen.

(TNT Post)

Gerelateerd