De politie waarschuwt voor een babbeltruc van een nepagent. In Moerkapelle is een 89-jarige vrouw in haar eigen huis bestolen van gouden sieraden, haar pinpas en telefoon.

De 'politieman' belde woensdagochtend aan bij de vrouw. Hij vertelde onderzoek te doen naar de vele inbraken in de buurt. Het slachtoffer liet hem nietsvermoedend binnen.

Gestolen spullen

Eenmaal binnen vroeg de dader of hij haar gouden sieraden mocht zien. De vrouw legde ze op het dressoir. Ook vroeg hij naar haar pinpas en pincode. Na enig aarzelen gaf de bejaarde vrouw haar pinpas, maar de vrouw kon niet zo snel op haar pincode komen. De man liep hierna snel weg.

Teruggekomen in de woonkamer zag ze dat haar sieraden waren verdwenen. Toen het slachtoffer geschrokken haar telefoon wilde pakken om haar dochter te bellen, zag ze dat de man deze ook had meegenomen.

Signalement

Het gaat om een lichtgetinte man. Hij sprak Nederlands zonder accent. De man droeg een bruine jas en bruine pet. De politie roept op om oudere mensen van de oplichter op de hoogte te stellen. Ouderen zijn namelijk vaak het slachtoffer.

Bron: omroepzuidplas.nl

Gerelateerd