Een vrouw uit Deventer is gisterochtend slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een man, die zich voordeed als medewerker van de gemeente, gaf aan te willen controleren op een mogelijk gaslek. Vervolgens werd de vrouw door hem bestolen.

De bewoonster wilde de man in eerste instantie niet binnenlaten, maar nadat hij een legitimatiebewijs liet zien veranderde ze van gedachten.

Geld fotograferen

Eenmaal binnengekomen zette de man een waterkraan aan en uit en vroeg naar de inboedelverzekering. Vervolgens vroeg hij naar contant geld. Hier zou hij foto's van moeten maken, omdat het geld anders bij een calamiteit niet uitgekeerd zou worden door de verzekering. Dit liet de vrouw toe.

Vervolgens liepen beiden weer naar de woonkamer. Daar legde de man uit dat het zou gaan om een bubbel in de waterleiding. De vrouw zou later een schriftelijke bevestiging krijgen en de man vertrok. Toen de vrouw het geld weer wilde opbergen, zag ze dat het weg was. Volgens de politie gaat het om honderden euro's.

Heb je iets gezien?

De verdachte is een man van tussen de 40 en 50 jaar. Hij heeft lang, glad gekamd blond haar en is ongeveer 1.75m lang. Hij droeg donkere kleding. Heb jij informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Meer veelvoorkomende babbeltrucs

Bron: RTV Oost

Gerelateerd