Twee mannen zijn maandag in Baarn aangehouden op verdenking van oplichting met gebruik van meerdere babbeltrucs. Dat liet de politie weten.

Het gaat om een 53-jarige Arnhemmer en een 50-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is. De heren deden zich in de meeste gevallen voor als twee politieagenten. Ook deden zij zich wel eens voor als een politieagent en een medewerker van een gasbedrijf.

Met een smoes kregen de mannen toegang tot de woningen van de slachtoffers. Eenmaal in huis lieten de mannen het slachtoffer onder dwang vertellen waar zij kostbare bezittingen konden vinden.

De politie ontving maandag drie meldingen dat twee mannen met een babbeltruc woningen waren binnengedrongen. In alle gevallen ging het hier om een ouder slachtoffer. In een tijdsbestek van een paar uur probeerden de mannen bezittingen te stelen in Baarn en tweemaal in Bussum.

De twee mannen zijn inmiddels meegenomen naar het bureau voor verhoor. Een paar weken geleden kreeg de politie over deze babbeltruc-praktijk een vergelijkbare melding. Er wordt nog onderzocht of de twee verdachten hier wat mee te maken hebben.

Bron: Politie.nl

Gerelateerd