Let goed op als je in je mailbox een ogenschijnlijk onschuldige e-mail van NS vindt, waarin staat dat je twee dagkaarten gewonnen hebt. Je hebt hier te maken met een misleidende winactie.

De e-mail wordt op een vrolijke manier gebracht. Er wordt benoemd dat het al bijna lente is. Daarnaast bieden ze hun excuses aan voor eventuele vertraging die je als reiziger opgelopen hebt door storingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden.

Twee dagkaarten

Om goed te maken dat je te laat op je bestemming bent aangekomen hebben ze twee dagkaarten voor je klaarliggen. Met deze dagkaarten kun je de hele dag gratis door Nederland reizen met de trein.

Je hoeft alleen maar op de link in de e-mail te klikken om je dagkaarten op te halen. Je komt dan op een site terecht waar een chatscherm openstaat. Er wordt je in dit chatgesprek op slinkse wijze naar je gegevens gevraagd. Ga hier niet in mee!

Marketingbureau in Ierland

Uit de kleine letters onderaan de website blijkt dat de NS niets met deze winactie te maken heeft. Op de pagina kun je klikken op 'deelname voorwaarden'. Uit de voorwaarden blijkt dat de e-mail verzonden is door een marketingbureau dat gevestigd is in Ierland. Dit bureau vraagt enkel naar je gegevens om ze later door te verkopen aan andere partijen. Als je je meedoet aan deze actie zul je later lastiggevallen worden met ongewenste telefoontjes en spamberichten. De kans dat je een prijs wint is bij deze actie nihil.

Negeren en verwijderen

Wij adviseren je deze misleidende winactie te negeren en verwijderen. Wil je meer weten over misleidende winacties? Lees dan ons artikel erover.

Gerelateerd