Je kunt zogenaamd een Jeep Grand Cherokee SRT winnen door een Facebookbericht te delen en wat gegevens achter te laten. Wie trapt daar nou in? Nou, dat zal je vermoedelijk vies tegenvallen..

We geven het grif toe: we twijfelden even of dit wel een alert waard is. Immers, wie gelooft nou oprecht dat hij of zij door het delen van een berichtje kans maakt op een auto die in 2012 op de markt is gebracht met een nieuwprijs van maar liefst € 149.990?

Het antwoord zal je vies tegenvallen: tot op heden hebben maar liefst 135.000 mensen de 'winactie' gedeeld en de Belgische politie deed zelfs al een oproep aan gedupeerden om wachtwoorden te wijzigen en verdachte creditcardtransacties te monitoren. Lees het nieuwtje hier.

Zelf twijfelen we aan de ernst van het verhaal en gaat het vermoedelijk eerder om het buitmaken van contactgegevens in plaats van financiële data. Je bankrekening wordt dus niet direct geplunderd, maar wat wel een reële zorg is, is dat jouw contactgegevens worden doorverkocht aan spammers die jouw mailbox binnen de kortste keren doen uitpuilen met allemaal rommel waar je niet op zit te wachten.

We halen maar eens een oude wijsheid van stal: lijkt iets te mooi om waar te zijn, dan is dat ook zo.