Nog steeds zijn er mails over 'winacties' in omloop. Dit keer wordt de naam van Intertoys misbruikt. Je kunt volgens de mail een waardebon winnen van de speelgoedwinkel ter waarde van 250 euro.

Het lijkt alsof de mail afkomstig is van Intertoys, maar dat is niet het geval. Na het klikken op de link, kom je op een website waar je drie vragen moet beantwoorden. Uiteindelijk kom je op een pagina waar je gegevens als naam en telefoonnummer moet invullen.

Advies

Negeer deze mail en vul je gegevens niet in! Deze mail en de websites komen overeen met eerdere valse winacties. Na het invullen van je gegevens moet je bellen naar een telefoonnummer om de waardebon te kunnen 'winnen'. Dit kan je veel geld gaan kosten want er worden tijdens dat telefoongesprek 300 vragen gesteld en het beltarief is 0,90 cent per minuut. Het is overigens niet bekend of er daadwerkelijk iets gewonnen wordt door mensen die zich aanmelden voor de 'quiz'.

Probeer je niet uit te schrijven voor deze mails via de link die in de mail staat. Het bedrijf krijgt dan een bevestiging dat het e-mailadres in gebruik is en zal waarschijnlijk nog meer spam sturen. Het enige wat je kunt doen is de mails negeren en de afzender blokkeren.

Het is moeilijk deze (vaak buitenlandse) bedrijven achter de valse winacties te laten stoppen met het sturen van misleidende mails. Als bedrijven wiens naam wordt misbruikt stappen ondernemen, wordt de misleiding voortgezet met de naam van een ander bedrijf.

Gerelateerd