Het is bijna pakjesavond! Winkels komen met verschillende acties om je de leukste cadeaus aan te bieden. Maar let op! Er is een valse winactie uit naam van Bol.com in omloop. Het bedrijf bevestigt zelf niets met deze actie te maken te hebben.

In het bericht staat dat je kans kunt maken op een sinterklaaspakket ter waarde van 100 euro. Hiervoor dien je alleen wat vragen te beantwoorden.

Klik niet op de button!

Om mee te doen, moet je op de button 'Ik wil winnen' klikken. Als je dit doet kom je terecht op een website waarop de vormgeving en het logo van Bol.com worden gebruikt. Hier worden je enkele vragen gesteld. Nadat je deze beantwoord hebt, krijg je een formulier te zien waar je je gegevens moet invullen. Doe dit niet!

Lees de kleine lettertjes

We adviseren je altijd de kleine lettertjes te lezen, voordat je met een actie meedoet. Bij deze nepactie wordt hierin duidelijk dat het geen actie van Bol.com betreft. Er zit een organisatie achter die aan jouw gegevens wil komen om ze vervolgens door te verkopen. Als je meedoet, zal je in de toekomst worden lastiggevallen met ongewenste berichtjes en telefoontjes.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees hier ons artikel over misleidende winacties.

Gerelateerd