Cybercriminelen sturen je een sms namens ABN AMRO dat er een Motorola Edge telefoon is gekoppeld aan je account. Klik nergens op, want dit is een phishing-sms.

Als jij niet degene bent geweest die de Motorola Edge telefoon heeft gekoppeld, kun je de toegang herstellen via de bijgevoegde link. Deze link ‘inloggen.toestel-beheer.link’ is alleen geen echte link van ABN AMRO. Een betrouwbare link in een sms (of mail) van de bank begint altijd met ‘https://www.abnamro.nl’. Ook zegt ABN AMRO op hun website: “Onthoud dat wij u nooit vragen om via een link in een e-mail of sms direct in te loggen in de ABN AMRO app of in Internet Bankieren.”

Valse sms namens ABN AMRO

Spelfout in de naam van de afzender

Op het eerste gezicht lijkt de phishing-sms afkomstig van ABN AMRO, maar als je goed kijkt zie je dat ‘ABN AMRO’ verkeerd is geschreven. Er staat een streepje tussen de twee woorden en ‘Amro’ bestaat grotendeels uit kleine letters. Voorkom dat je in phishing trapt en neem altijd rustig de tijd om een bericht te lezen. Blijf daarnaast ook als een van de eerste op de hoogte van actuele phishingpogingen via de gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android).

Toch ingelogd via de link? 

Lees ook