Een nieuwe phishingmail uit naam van ABN AMRO is vermomd als nieuwsbrief. Het bericht komt grotendeels overeen met de echte nieuwsbrief van de bank.

In de valse e-mail staat geschreven dat je onveilige betaalpas automatisch wordt vervangen door een veilige versie. Normaal komen de kosten op 21,95 euro. Uit coulance-overwegingen biedt ABN AMRO haar klanten de mogelijkheid om tijdelijk gratis de beveiligde betaalpas aan te vragen, zo valt te lezen in de e-mail.

Door op de link 'nu gratis aanvragen' te klikken, kom je terecht op een phishingsite. Vul je bankgegevens hier niet in! Als criminelen deze gegevens hebben, dan kunnen ze op je bankrekeningen komen. Vervolgens halen de oplichters geld van je rekening. Ook komt het voor dat fraudeurs je vragen je bankpas op te sturen. Jouw bank zal dit nooit van je vragen. Ga ook daar dus niet op in!

Herkennen

De phishingmail lijkt sterk op een echte nieuwsbrief van de bank, met uitzondering van het bovenste bericht. Dit is bij de valse nieuwsbrief anders. Op de website van ABN AMRO gaat het bedrijf dieper in op valse e-mails. De bank geeft hier een aantal voorbeelden van phishingmails en geeft aan hoe je kan voorkomen dat je slachtoffer wordt.

Gerelateerd