We hebben enige tijd geen meldingen gekregen over valse e-mails uit naam van 'Triodos', maar momenteel duiken ze weer op. Let dus op.

Het is een opvallend lange mail, iemand heeft er echt even de moeite voor genomen. Helaas laat het Nederlands her en der te wensen over, maar vanwege de lengte ben je na een snelle scan wellicht geneigd om te denken dat het in de haak is. De mail is afkomstig van Triodos Bank met het bijbehorende mailadres info@triodos.veiligbankieren.nl, geen mailadres van de bank zelf.

Het excuus is dat je door nieuwe Europese regelgeving (PSD2) verplicht bent om je huidige Identifier te vervangen door een nieuw model, de Identifier Plus. Dat is niet zomaar wat: er worden maar liefst veertien afzonderlijke redenen opgenoemd waarom dit nieuwe model beter is dan de voorganger. 

Uiteraard bevat ook deze mail een link naar een pagina waar je de Identifier Plus 'kosteloos' kunt aanvragen. De inlogomgeving is echter vervalst, dus kijk niet raar op als er toch sprake blijkt te zijn van hoge 'kosten' als je rekening wordt geplunderd. Heb jij de mail ook gehad? Verwijder 'm direct.