Opnieuw ontvangt Opgelicht?! meldingen over een e-mail die uit naam van Vodafone wordt verzonden. Hierin staat dat je betalingstermijn is verstreken. Let op! Hier zitten fraudeurs achter.

Een automatische incasso van Vodafone zou zijn mislukt. In dit voorbeeld gaat het om € 35,75. Het bedrag kan per e-mail variëren. Het telecombedrijf geeft je nog een kans om dit bedrag alsnog over te maken. Hier heb je drie dagen de tijd voor. Indien je niet betaalt, zal het bedrag worden verhoogd. Trap hier niet in!

Betalen met bitcoins

Hoewel de lay-out van de e-mail niet van echt te onderscheiden is, wordt snel duidelijk dat het om een vals bericht gaat. Zo zou je de factuur moeten betalen met bitcoins. Dit is een manier waarop criminelen je geld proberen afhandig te maken, zonder dat zij te traceren zijn. Vodafone zou haar klanten nooit vragen op deze manier te betalen.

Advies: neem bij twijfel contact op met Vodafone

Heb je dit bericht ook ontvangen? Verwijder deze dan direct. Wanneer je twijfelt aan de echtheid van dergelijke mails van Vodafone, neem dan contact op met het telecombedrijf via de contactgegevens op de officiële website.

Wil je meer weten? Lees hier ons hulpartikel over hoe je valse e-mails herkent.

Gerelateerd