Er gaat een phishingmail rond uit naam van de Rabobank. Met de e-mail proberen criminelen achter je inloggegevens te komen.

Volgens de e-mail heeft de Rabobank het afgelopen jaar veel kritiek gehad en leermomenten meegemaakt. Dit zou de reden zijn dat de bank voor 2017 een nieuwe betaalpas heeft ontwikkeld, zo schrijven criminelen. De nieuwe bankpas zou onder andere een fysieke knop hebben, waarmee je contactloos betalen kunt in- en uitschakelen.

De Rabobank zou zogenaamd maandelijks een groep klanten een bericht sturen, zodat ze hun betaalpas zelf kunnen vervangen.

Rekening leeghalen

Via de link in de tekst kom je terecht op een website, waarop de vormgeving gelijk is aan de echte site van de bank. De fraudeurs vragen om je inloggegevens in te vullen. Vervolgens moet je een kleurcode ophalen. Hierna dien je je huidige betaalpas in de Rabo Scanner te plaatsen en in te loggen. Doe dit niet! Criminelen kunnen anders op je betaalrekening komen en deze leeghalen.

Rabobank

Meer weten? Op de website van de Rabobank waarschuwt de bank voor phishingmails en worden enkele tips gegeven wanneer je een valse e-mail ontvangt.

Gerelateerd