Oplichters versturen weer e-mails uit naam van de Rabobank, waarin u wordt gevraagd in te loggen op een website, omdat wegens een storing de bank gedwongen is de gegevens van klanten opnieuw te verifiëren. Ga hier niet op in!

Klik nooit op de link in een dergelijke mail! Doet u dit wel, kunt u het slachtoffer worden van phishing. Ook kan malware op uw computer geïnstalleerd worden.

Valse mail herkennen

De link in de e-mail verwijst naar een andere website dan die van de Rabobank. Dit kunt u zien door met de cursor van uw muis op de link te gaan staan, zonder deze aan te klikken. U ziet dan dat de link niet eindigt op 'rabobank.nl'. Ook lijkt het afzender e-mailadres niet eens op een mailadres van de Rabobank.

De tekst van de mail luidt als volgt:

Geachte Rabobank klant,

De Rabobank spendeert veel aandacht en zorg aan het beveiligen van al onze bankrekeningen tegen fraude.

Vanwege de landelijke storing zijn wij gedwongen om de gegevens van al onze klanten opnieuw te verifiren en te beveiligen met een nieuwe beveiligingssysteem.

Klik op het onderstaande link om uw gegevens te verifiëren .

(klik)

Nadat uw gegevens geverifieerd zijn, zal er door een van onze medewerkers nog contact met u worden opgenomen om uw bankrekening geheel te beveiligen tegen fraude.

Wij willen u alvast bedanken voor uw medewerking.

Hoogachtend,

Rabobank Online Beveiliging