Ontvang je een e-mail dat je account bij PayPal door een onbekend persoon is bezocht? Pas op! Er gaat een phishingmail rond uit naam van de organisatie. De tekst is volledig in het Engels geschreven.

Criminelen beweren in het bericht dat de onbekende inlogpoging op 30 november in Rusland heeft plaatsgevonden. Deze plaats en tijd kunnen echter per e-mail verschillen.

Inloggevens

Door op de button onder de tekst te klikken, zou je zogenaamd op jouw account kunnen inloggen. Vervolgens dien je jouw informatie bij te werken, zo staat in de tekst geschreven. Maar pas op! Je komt terecht op een phishingsite. Op deze site vragen fraudeurs om je inloggegevens. Wanneer je deze gegevens invult, zullen deze verstuurd worden naar kwaadwillenden. Oplichters krijgen hiermee toegang tot jouw PayPal-account en kunnen bijvoorbeeld aankopen doen op jouw kosten.

Advies PayPal

Een phishingmail is aan een aantal zaken te herkennen. Zo kun je vaak al aan het e-mailadres van de afzender zien dat het om een valse e-mail gaat. Als het niet op @paypal.com, @paypal.nl of @e.paypal.nl, is het een valse e-mail. Meer lezen over het herkennen van phishingmails? Kijk op de website van PayPal.

Gerelateerd