Heb je een e-mail ontvangen van 'ICS' waarin staat dat je creditcard is geblokkeerd? Let dan goed op. Criminelen proberen je creditcardgegevens te bemachtigen.

Opgelicht?! ontvangt veel meldingen over een valse e-mail die wordt verstuurd uit naam van International Card Services (ICS). In het bericht staat dat je creditcard als gevolg van een storing tijdelijk op non-actief is gezet. Via een link in de e-mail dien je de kaart opnieuw te activeren.

Valse website

Let op! Hoewel de site waar de link naartoe verwijst op het eerste gezicht betrouwbaar lijkt, is het een valse website. Het is een kopie van de inlogpagina van ICS. Op de valse website wordt om je inlog- en creditcardgegevens gevraagd. Deze komen terecht bij criminelen, die jouw creditcard vervolgens kunnen misbruiken.

Valse e-mail herkennen

Aan de URL kun je zien dat het gaat om phishing. In dit geval is de URL 'icscardsinloggen.net', terwijl de officiële URL van de creditcardmaatschappij 'icscards.nl' is. Deze mail ook ontvangen? Verwijder het bericht dan direct. Wil je meer weten over phishing? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd