Als je een e-mail ontvangt dat 'ING' je rekening heeft geblokkeerd in verband met veiligheidsmaatregelen, doe je er verstandig aan het bericht weg te gooien. Het gaat om een phishingmail.

Zogenaamd is er geprobeerd om op jouw ING-account in te loggen met een Turks IP-adres. Dit zou de bank reden hebben gegeven om je betaalrekening tijdelijk 'in een beperkte omgeving te plaatsen', zo valt in het bericht te lezen.

Inloggegevens

Om je betaalrekening weer volledig te activeren, dien je jezelf volgens de e-mail opnieuw te verifiëren. Dit doe je zogenaamd door op een link te klikken. Je komt vervolgens terecht op een phishingsite. Hier vragen criminelen om je inloggegevens. Doe dit niet! Anders kunnen criminelen op je account komen en deze vervolgens leegtrekken.

ING

Op de echte website van ING vertelt de bank hoe je valse e-mails kunt herkennen. De bank mailt je alleen met e-mailadressen die eindigen op @ing.nl, @mail.ing.nl, @verzekering.ing.nl of @emailing.ing.nl. Meer weten over phishing? Bekijk het fragment uit onze uitzending.

Gerelateerd