Er is een e-mail in omloop die van ABN AMRO afkomstig lijkt te zijn, niets blijkt echter minder waar. Met het bericht proberen oplichters je gegevens te ontfutselen en toegang te krijgen tot je bankrekening.

In de e-mail staat dat je je e.dentifier moet updaten. Met de update zou de e.dentifier veiliger zijn en hiermee zijn je bankzaken beter beschermd. Laat je niet misleiden door het bericht.

Toegang tot je bankrekening

Door op de button in het bericht te klikken zou je de updaten kunnen uitvoeren. De URL (in de adresbalk) van de webpagina waar de button naar verwijst verraadt dat de e-mail niet echt van ABN AMRO afkomstig is. De URL komt namelijk niet overeen met die van ABN AMRO. Op de website wordt naar je inloggegevens bij de bank gevraagd. Vul niets in! Oplichters proberen op deze manier toegang tot je bankrekening te krijgen.

Verwijder het bericht

Onderaan de mail staat dat je moet oppassen voor internetcriminelen. Hier heeft de afzender van het bericht gelijk in. Je kunt internetcriminelen weren door e-mails als deze te verwijderen. Door dit bericht naar je prullenmand te verslepen voorkom je dat jouw bankgegevens in verkeerde handen vallen. Wil je meer weten over het herkennen van valse e-mails? Lees het dan in ons artikel over dit onderwerp.

Volg Opgelicht?! op Twitter en blijf op de hoogte

Gerelateerd