ABN AMRO-klanten opgelet! Er circuleert een valse e-mail uit naam van deze bank, waarin je wordt gevraagd een nieuwe bankpas aan te vragen. Ga hier niet op in en gooi deze e-mail weg.

Als je de e-mail moet geloven, vervalt je huidige betaalpas binnenkort omdat deze niet meer aan de standaard eisen van de ABN AMRO voldoet. Als je binnen enkele dagen een nieuwe pas aanvraagt is deze zogenaamd gratis. Anders wordt een bedrag van € 14.95 in rekening gebracht.

Advies: weg ermee!

Laat je niets wijsmaken! Deze e-mail is het werk van oplichters die je bankgegevens en mogelijk ook je bankpas in handen proberen te krijgen. Gooi het bericht dus direct in de digitale prullenmand. Ontvang je een e-mail van je bank en twijfel je over de echtheid, dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van jouw bank. Let wel op dat je hiervoor de contactgegevens gebruikt die op de officiële website van de bank te vinden zijn en niet het telefoonnummer dat in de betreffende e-mail vermeld staat. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je niet ongemerkt met een oplichter belt.

Doe de test: kun jij phishingsites herkennen?

Gerelateerd