Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar het was in oktober vorig jaar dat de zogenaamde 'bloedprikbende' veel stof deed opwaaien. In de zaak zijn twee personen aangehouden: een man van 22 uit Utrecht en een 21-jarige inwoner van Ede. Mogelijk volgen er op termijn meer aanhoudingen, aldus de politie.

Leden van deze bloedprikbende maakten zich schuldig aan babbeltrucs waarbij ze zich voordeden als medewerkers van de thuiszorg. Ze kwamen zogenaamd bloed prikken bij hun oudere, kwetsbare slachtoffers om de gezondheid te controleren, maar gingen met pinpassen en contanten aan de haal.

De bende sloeg toe op diverse plaatsen in Nederland, waaronder Gouda, Delft, Eindhoven en Utrecht. De verdachten waren vastgelegd op beeld, waardoor de politie deze beelden kort na de eerste meldingen landelijk verspreidde

Twee verdachten aangehouden

Een gezamenlijk onderzoek van de recherche Utrecht en Eindhoven in samenwerking met de politie Diemen Ouder-Amstel heeft nu tot resultaat geleid. Twee verdachten konden worden geïdentificeerd en zijn afzonderlijk van elkaar aangehouden: één van de twee werd gisteren in de boeien geslagen, de ander was vandaag aan de beurt. Woensdag worden beide verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Grenzen overschreden

Landelijk projectleider woninginbraak Sybren van der Velden van de politie zegt het volgende: 'Met het prikken van bloed werd door de daders een nieuwe grens overschreden in de babbeltrucs. De publieke verontwaardiging was groot. Het onderzoeksteam heeft goed werk geleverd. We zijn blij dat er nu twee verdachten zijn aangehouden. Het onderzoek naar andere verdachten wordt voort gezet.'

De politie hoopt meer aanhoudingen te verrichten.

Bron: AD.nl / Politie.nl

Bijschrift foto: Deze foto werd in oktober vorig jaar door de politie verspreid. Of dit tweetal ook het tweetal is dat gearresteerd werd, is niet duidelijk.