Attentie! Bankier jij bij de ING? Pas dan op! Oplichters sturen valse mails rond uit naam van de ING, waarin staat dat je niet voldoet aan de huidige Algemene Voorwaarden.

Volgens het bericht voldoe je nog niet aan de huidige algemene voorwaarden van de ING. Om die reden moet je je account verifiëren via de link in het bericht. Doe dit niet!

Bankgegevens buitmaken

Je wordt waarschijnlijk doorgelinkt naar een phishingsite waar je persoonlijke informatie moet invullen. Cybercriminelen proberen op deze manier jouw bankgegevens buit te maken. Met de gegevens die jij invult, kunnen ze bijvoorbeeld aankopen doen in jouw naam of identiteitsfraude plegen.

Reactie van ING

'Als klanten in een phishingmail zijn getrapt, kunnen ze de Alarmlijn bellen op 020-2288800,' laat de bank aan Opgelicht?! weten. 'De medewerkers van de Alarmlijn kunnen een klant helpen en eventuele schade te voorkomen door bijvoorbeeld de bankpas, TAN-functie of creditcard te laten blokkeren.'

Twijfelen over een bericht

Twijfel je of een bericht van ING komt? Ga er dan niet op in en klik de mail weg. Word je gebeld en twijfel je of je een ING-medewerker aan de lijn hebt? Hang dan op en bel naar de klantenservice via

020-2288888. 'Daarnaast kunnen verdachte e-mailberichten doorgestuurd worden naar valse-email@ing.nl', aldus de ING.

Lees meer over phishing

Gerelateerd